Menu Sluiten

Dag over (kern)reflectie en krachtgericht coachen (VOLGEBOEKT, wachtlijst geopend)

WOENSDAG 13 APRIL 2022 IN DOORN

Wegens de grote belangstelling verzorgen Fred Korthagen en Ellen Nuijten op 13 april 2022 een interactieve dag over de thema's (kern)reflectie en krachtgericht coachen. Deze dag is gericht op instituuts- en schoolopleiders, (werkplek)coaches, mentoren en iedereen die in een professionele context mensen begeleidt.
De dag biedt een inspirerend overzicht van de basisprincipes van (kern)reflectie en krachtgerichte coaching. De deelnemers leren hoe ze effectief kunnen werken met deze thema's. Daarbij wordt ingegaan op opleidingsdidactische principes voor het werken met deze thema's in een opleiding.
De dag is praktijkgericht en bevat vele voorbeelden, oefeningen en demonstraties.

De dag wordt gegeven door de grondleggers van de huidige visie op reflectie en krachtgericht coachen, prof. dr. Fred Korthagen en Ellen Nuijten. Zij hebben beiden jarenlange ervaring met het geven van cursussen en opleidingen over (kern)reflectie en krachtgericht coachen en ze zijn betrokken bij het onderzoek op dit gebied.

De doorwerking naar de eigen praktijk wordt versterkt als collega's van één instelling gezamenlijk deelnemen aan deze dag.
N.B. De belangstelling is groot en het aantal plaatsen is beperkt.

Inhouden:

  • Optimaal leren van praktijkervaringen
  • Effectief werken met het reflectiemodel van Korthagen en de wijze waarop dit model het beste geïntroduceerd en gebruikt kan worden
  • De relatie tussen praktijk, theorie en persoon
  • Valkuilen en mogelijkheden bij het (leren) reflecteren
  • Diepgang brengen in reflecties
  • Verbinden van persoon en professie: de ontwikkeling van een persoonlijke professionele identiteit
  • Werken met het ui-model
  • Basisprincipes van kernreflectie en krachtgericht coachen
  • Principes van een praktijkgerichte opleidingsdidactiek

Hieronder staan enkele video-tutorials voor (leraren)opleiders:

Locatie: De dag wordt verzorgd in conferentiecentrum Kaap Doorn in Doorn, midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Tijden: We werken van 9.30 tot 17.00 uur met een uur lunchpauze.

Prijs: € 195 voor deze dag (inclusief lunch, koffie, thee en frisdrank).
Onze annuleringsregeling is van toepassing (zie de inschrijfpagina).

Achtergrond: de dag is gebaseerd op de ruime praktijkervaring van Fred Korthagen en Ellen Nuijten met het opleiden van opleiders, studenten, docenten en coaches, en op hun boeken, met name De kracht van reflectie en Krachtgericht coachen.