Menu Sluiten

Het boek Zijnsgericht coachen

Het boek Zijnsgericht coachen kwam uit in 2018, waarna een tweede oplage van de eerste druk verscheen in 2020 en een derde oplage in 2023.
Het is een vervolg op het boek Krachtgericht coachen.

Van de achterflap

Hoe kunnen aangeleerde overlevingspatronen overstegen worden? Zijnsgericht coachen helpt mensen om zich bewust te worden van ineffectieve gedragspatronen en zich te verbinden met hun authentieke kern.

Zo vinden zij een stevig anker in zichzelf, waarnaar steeds teruggekeerd kan worden, in allerlei omstandigheden. Hierdoor gaan mensen keuzes maken die echt bij hen passen. Dat leidt tot nieuw handelen in werk, studie of privéleven en tot een verdiepte bijdrage aan de omgeving.

Dit inspirerende boek biedt handvatten en voorbeelden die direct bruikbaar zijn in de coachingspraktijk. Het vormt een bijzondere combinatie van praktijk en wetenschap, van oosters en westers denken. De benadering van Zijnsgericht coachen is gebaseerd op nieuwe psychologische theorieën, inzichten uit hersenonderzoek en moderne visies op persoonlijke en professionele groei. Het boek is gericht op begeleiders die diepgaand met mensen willen werken.

De opbouw van het boek

Elk hoofdstuk begint met een concreet voorbeeld. Aan de hand daarvan wordt een aantal belangrijke principes besproken, die leiden tot concrete aanwijzingen voor de coachingspraktijk en die geïllustreerd worden met vele voorbeelden en oefeningen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een uitgebreide verdiepingsparagraaf, met vele referenties naar andere interessante bronnen.

Het boek

Titel: Zijnsgericht coachen
Auteurs: Fred Korthagen & Ellen Nuijten
Uitgever: Boom
ISBN-nummer: 978-90-24407910

HET BOEK BESTELLEN

 
Inhoudsopgave (pdf)

Voorwoord (pdf)

Hoofdstuk 1 van het boek (pdf)

Recensie uit het Tijdschrift voor Lerarenopleiders (pdf)

Meditaties uit het boek Zijnsgericht coachen

Feedback van lezers

“Dit is belangrijk werk voor de wereld en ik wil daar net als jullie graag een steentje aan bijdragen. Dit boek helpt mij daarbij.”

(Yvonne Heus)

"Ik vind het boek geweldig. Het is alsof het een samenvatting is van alle belangrijke mooie en wijze boeken, cursussen en opleidingen die ik de laatste jaren heb gevolgd en die binnen jullie boek samenkomen. Prachtig, helder omschreven, duidelijke voorbeelden vanuit de praktijk. Mijn dank!"

(Antoinette van der Schaar)

“Gulzig slik ik elk woord en markeer ik dat waar ik op terug wil blikken. Nog geen moment heb ik me verveeld. De voorbeelden doen iets met mijn eigen proces. Ik voel in al mijn cellen van mijn lijf een groot verlangen om deze zijnswereld te blijven onderhouden en beleven. De kritische wetenschapper in mij loopt bovendien over van vreugde bij het lezen van alle referenties en bewijzen. Het boek is voor mij ‘zalig thuiskomen’.”

(Anke Thoen)