Menu Sluiten

KOERSVAST: Een krachtgerichte training voor jongeren

We zien dat veel jongeren het moeilijk hebben en worstelen met wat op hen afkomt. We willen hen graag tools aanreiken die een basis vormen voor welzijn.

Mischa Korthagen (23 jaar): "Als tiener dacht ik dat ik me ontzettend moest aanpassen aan de wereld en aan anderen. Relaties bleven daardoor oppervlakkig en ik twijfelde eindeloos aan mijn studiekeuze. Dankzij Krachtgericht coachen heb ik nu contact met mijn kwaliteiten en ben ik mij bewust van wat ik denk, voel én wil. Dit heeft mij geholpen om aan de slag te gaan met dingen die passen bij wie ik werkelijk ben en om authentiek te leven. Ik weet nu hoe mijn toolbox eruit ziet om problemen aan te pakken. Omdat ik denk dat dit alle jongeren kan helpen, geef ik deze training, samen met ervaren trainers."

Over de training
We leren jongeren in verbinding te komen met hun kernkwaliteiten en effectief om te gaan met interne belemmeringen. Het doel is mentale gezondheid en veerkracht te bevorderen. De deelnemers leren een (ontwikkel)koers voor zichzelf te bepalen, zichzelf te sturen en elkaar daarbij te helpen.
De training is gericht op persoonlijke groei en is gebaseerd op Krachtgericht coachen en andere wetenschappelijk onderbouwde methoden. We wisselen groepsoefeningen af met korte theorieblokjes, muziek en filmfragmenten. We delen met elkaar waar het werkelijk om gaat in ons leven.

Beoogde opbrengsten
– je authentieke kracht ontdekken en gebruiken;
– ontdekken dat je meer kwaliteiten hebt dan je dacht;
– die gebruiken voor meer plezier en impact;
– effectief omgaan met belemmeringen zoals negatieve gedachten;
– meer zelfvertrouwen en zin om nieuwe stappen te zetten.

Praktisch
– We verzorgen deze training samen met andere ervaren trainers en een voormalig jeugdarts, gespecialiseerd in mentale gezondheid.
– Om de cursus toegankelijk te houden is de prijs voor de training slechts € 45.
– De huidige training bestaat uit drie groepsbijeenkomsten op 17, 24 en 31 januari 2024 van 18.30 tot 21.30 uur en kleine oefeningen die je thuis doet. De bijeenkomsten zijn in Utrecht, op ca. 10 minuten lopen van Utrecht c.s. Deze training is reeds begonnen.
Wil je meedoen met een volgende training? Stuur dan een berichtje via de blauwe contact-button, dan sturen we je een e-mail zodra er nieuwe data bekend zijn.

Wil je nadere informatie? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier. Je kunt ook vragen om gebeld te worden door één van de trainers.

Weekendkamp
Ook organiseren we in het voorjaar/de zomer van 2024 een weekendkamp in de natuur. Dit weekend is een mooie verdieping van de drie avonden, maar kan ook los daarvan gevolgd worden. De data volgen snel, maar als je zeker wilt zijn van een plek, kun je hier reageren om je op de lijst van geïnteresseerden te laten zetten.