Menu Sluiten

KOERSVAST: Een krachtgerichte training voor jongeren

We zien dat veel jongeren het moeilijk hebben en worstelen met wat op hen afkomt. We willen hen graag tools aanreiken die een basis vormen voor welzijn.

Mischa Korthagen (24 jaar): "Als tiener dacht ik dat ik me ontzettend moest aanpassen aan de wereld en aan anderen. Relaties bleven daardoor oppervlakkig en ik twijfelde eindeloos aan mijn studiekeuze. Dankzij Krachtgericht coachen heb ik nu contact met mijn kwaliteiten en ben ik mij bewust van wat ik denk, voel én wil. Dit heeft mij geholpen om aan de slag te gaan met dingen die passen bij wie ik werkelijk ben en om authentiek te leven. Ik weet nu hoe mijn toolbox eruit ziet om problemen aan te pakken. Omdat ik denk dat dit alle jongeren kan helpen, geef ik deze training, samen met ervaren trainers."

Over de training
We leren jongeren in verbinding te komen met hun kernkwaliteiten en effectief om te gaan met interne belemmeringen. Het doel is mentale gezondheid en veerkracht te bevorderen. De deelnemers leren een (ontwikkel)koers voor zichzelf te bepalen, zichzelf te sturen en elkaar daarbij te helpen.
De training is gericht op persoonlijke groei en is gebaseerd op Krachtgericht coachen en andere wetenschappelijk onderbouwde methoden. We wisselen groepsoefeningen af met korte theorieblokjes, muziek en filmfragmenten. We delen met elkaar waar het werkelijk om gaat in ons leven.

Beoogde opbrengsten
– je authentieke kracht ontdekken en gebruiken;
– die kracht benutten bij het maken van keuzes in je studie of werk;
– ontdekken dat je meer kwaliteiten hebt dan je dacht;
– die gebruiken voor meer plezier en impact;
– effectief omgaan met belemmeringen zoals negatieve gedachten;
– meer zelfvertrouwen in studie, werk en relaties, en zin om nieuwe stappen te zetten.

Praktisch
In januari 2024 verzorgden we met succes deze training.
Na de zomer van 2024 organiseren we weer een training Koersvast, ditmaal van één dag in Utrecht, voor jongeren van 17-24 jaar. Ben je hierin geïnteresseerd? Stuur dan een berichtje via de blauwe contact-button, dan sturen we je nadere informatie zodra de datum bekend is, zodat je dan kunt beslissen of je mee wilt doen.

We bieden ook individuele coaching voor jongvolwassenen. Meer info