Menu Sluiten

Eendaagse workshop ‘Gewaarzijn’

Op 22 november geven Michelle van der Zee en Fred Korthagen een eendaagse workshop Gewaarzijn.
Reflectie is al 40 jaar een centraal thema in de opleiding
van professionals. Vaak wordt over het hoofd gezien dat je alleen kunt reflecteren over dat waarvan je je gewaar bent. Gewaarzijn van het hier-en-nu is daarom minstens zo belangrijk als reflectie. Iedereen heeft hierin gewoontepatronen, die je heel krachtig kunnen maken, maar die ook beperkend kunnen werken.
Volgens de psychologen Marton en Booth is essentieel voor je professionele ontwikkeling dat je leert om méér aspecten waar te nemen dan voorheen. Zij noemen dat “een verandering in de ogen waarmee we de wereld zien”.

De workshop Gewaarzijn is nuttig voor wie wil leven en werken vanuit een ruimer perspectief. Een zienswijze waarbij je in contact komt met meer opties om met jezelf, anderen en je omgeving om te gaan. De workshop geeft je de mogelijkheid om jouw waarneming te verfijnen. Je krijgt er als het ware een intelligent en sensitief zintuig bij. Je bent daardoor beter in staat om dat wat voorheen onzichtbaar leek, nu eenvoudiger ‘boven het tapijt’ te krijgen. Het helpt je ook om innerlijk meer verbonden te zijn met jezelf, waardoor je steviger in je eigen kern verankerd bent.

Meer informatie over de workshop.